Tiltak i Norge for kontroll av næringsmidler og for begrensning av skadevirkninger etter Tsjernobyl

Authors

  • Atle Ørbeck-Sørheim Helsedirektoratet, Seksjon for næringsmidler og ernæring, Norge

DOI:

https://doi.org/10.7557/2.6.1-App.577

Keywords:

radioactivity, Chernobyl, Norway

Abstract

Det norske Helsedirektoratet hadde et koordineringsansvar for de tiltak som ble iverksatt for kontroll av næringsmidler og for begrensning av skadevirkninger etter Tsjernobyl-ulykken. Etter råd fra hele vår ekspertise, gikk vi ut med informasjon om at ulykken ikke representerte noen akutt helsefare. Dette gjorde man for å avdempe eventuell engstelse i befolkningen. På den annen side iverksatte vi endel tiltak ut fra det råd at man måtte søke å redusere strålebelastningen totalt sett. For å forklare denne, tilsynelatende, motsetning oppsto det et øyeblikkelig informasjonsbehov som vi hverken hadde kapasitet til eller var forberedt på å møte.

Downloads

Published

1986-06-01

How to Cite

Ørbeck-Sørheim, A. (1986). Tiltak i Norge for kontroll av næringsmidler og for begrensning av skadevirkninger etter Tsjernobyl. Rangifer, 6(1-App), 18–19. https://doi.org/10.7557/2.6.1-App.577