Veien til Norges arktiske universitet - Aarbakke, Jarle (Ravnetrykk, 2015)
Dette skriftet er utgitt i forbindelse med rektor Jarle Aarbakkes 70-årsdag 19. november 2012. Universitetssamfunnet æret jubilanten med fem festforelesninger i et nesten fullsatt auditorium 1. I tillegg er en hilsen til jubilanten fra kunnskapsminister Kristin Halvorsen og talen helseminister Jonas Gahr Støre holdt da han ble kreert til æresdoktor 4. april 2013, trykt i dette skriftet. Rektor Jarle Aarbakke deler også noen egne betraktninger med oss. De handler om premissene for regjeringens nordområdesatsing, de to fusjonene mellom UiT og Høgskolen i Tromsø og Høgskolen i Finnmark, og om det å lede – og det å bli ledet – ved et universitet. Dette er sentrale overskrifter for Aarbakkes virke som rektor, men langt fra dekkende for hans lange, formidable innsats for og ved Universitetet i Tromsø.