Utviklingen i Open Access ved UiT 2011–2019 - Frantsvåg, Jan Erik; Aspaas, Per Pippin (Ravnetrykk, 2020)
Dette er ment som en historisk oversikt over utviklingen i viktige tall på Open Access-området (OA, dvs. åpen tilgang til vitenskapelige publikasjoner på nettet) fra og med 2011 til og med 2019. Universitetet i Tromsø, nå UiT Norges arktiske universitet, vedtok sin første OA-policy i universitetsstyremøtet i oktober 2010. 2011 er dermed det første virkeåret, mens 2019 er siste året vi har helårstall for. Statistikken er avgrenset til fagfellevurderte artikler i vitenskapelige tidsskrift og serier. Tre tema diskuteres særskilt, det er: fordelingen mellom «Gull OA» og «Grønn OA», administrasjonen av UiTs publiseringsfond og vitenarkivet Munin.