Adjektiv – kan vi klare oss uten kortformene? - Nesset, Tore; Makarova, Anastasia (Septentrio Educational, 2016)
I tillegg til de vanlige adjektivformene (“langformene”) som новый ‘ny’ har adjektiv også såkalte kortformer som нов. Det er disse kortformene dette kapitlet handler om. Svaret på spørsmålet i overskriften er “nei, du kan ikke klare deg uten kortformene”. Men den gode nyheten er at det ikke er så mange konstruksjoner der kortform er obligatorisk, og at valget mellom kortform og langform er styrt av ganske enkle regler. Etter presentasjonen av norsk og russisk tekst i avsnitt 5.1-5.2 forklarer vi de viktige begrepene “attributt” og “predikativ” i avsnitt 5.3. Avsnitt 5.4 gir en kort forklaring av hvordan kortformene dannes, før vi diskuterer åtte viktige regler for obligatorisk bruk av kortform i avsnitt 5.5-5.12.