Appendiks: Litt om tegnsetting – når små tegn gjør en stor forskjell - Nesset, Tore; Makarova, Anastasia (Septentrio Educational, 2016)
Korrekt tegnsetting karakteriseres ofte som et nytelsesmiddel for overklassen, men i virkeligheten er tegnsetting mye viktigere. I de følgende eksemplene er plasseringen av komma et spørsmål om liv og død: Heng ham, ikke vent! Heng ham ikke, vent! Det er mange likheter mellom tegnsettingen på norsk og russisk, men reglene stemmer ikke helt overens. I dette appendikset går vi gjennom noen viktige forskjeller som du får bruk for når du oversetter til russisk. Russiske setninger kan være lange, men med rett tegnsetting går du deg ikke vill i setningsstrukturen. Hvis du vil lære mer om tegsetting, anbefaler vi nettstedet www.gramota.ru. Du finner også mye informasjon i Rozental’ (2011). For norsk er Finn-Erik Vinjes Skriveregler (2009a) og (2009b) en god kilde til informasjon om tegnsetting på bokmål og nynorsk.