Passiv og refleksiv – -ся og mye mer - Nesset, Tore; Makarova, Anastasia (Septentrio Educational, 2016)
I dette kapitlet setter vi fokus på to viktige setningstyper som vi kaller “passiv” og “refleksiv”. Vi behandler passiv (her selges aviser = здесь продаются газеты) og refleksiv (Ivan vasker seg = Иван моется) sammen fordi -ся brukes i begge setningstypene. I dette kapitlet lærer du altså mye om -ся. Etter å ha presentert norsk og russisk tekst i 7.1-7.2, ser vi nærmere på passiv og alternativer til passiv i 7.3-7.7. Refleksiv drøftes i 7.8, før kapitlet oppsummeres i 7.9.