NOKUT = KNOCK OUT? Reakreditering av sykepleierutdanningen i Finnmark!

Authors

  • Siw Blix Institutt for Helsefag, Høgskolen i Finnmark

DOI:

https://doi.org/10.7557/7.3338

Abstract

Sykepleierutdanningene i Norge var den første bachelor utdanningen som ble reakkreditert av det nyopprettede nasjonale organet for kvalitet i utdanning (NOKUT) høsten 2005. Formålet med og oppgavene til NOKUT er å kontrollere kvaliteten på høyere utdanning i Norge, og hjelpe institusjonene med kvalitetsutviklingen. NOKUT har ansvaret for evaluering, akkreditering og godkjenning av kvalitetssystem, institusjoner og studietilbud.

Denne rapporten har til hensikt å dokumentere med lokale erfaringer en statlig styrt standardiseringsprosess i høyskole- og universitetssektoren. En slik dokumentering impliserer en ganske detaljert beskrivelse av de ulike leddene i prosessen. Prosessen reiser spørsmål om innhold og gjennomføring av selve vurderingen. Den berører direkte og indirekte spørsmål om hva innholdet i sykepleiefaget bør være og hvem som skal bestemme det. Men Reakrediteringsprosessen har betydd mye for innholdet i dagens sykepleierutdanning, og det er nødvendig å ha et analytisk blikk på selve prosessen.

Downloads

Download data is not yet available.

Metrics

Metrics Loading ...

Downloads

Published

2015-02-10

How to Cite

Blix, S. (2015). NOKUT = KNOCK OUT? Reakreditering av sykepleierutdanningen i Finnmark!. Septentrio Reports, (2). https://doi.org/10.7557/7.3338