Kapittel 2: Alternativ planleggarutdanning i Tromsø: Inspirasjonen frå Ottar Brox - Aarsæther, Nils; Hersoug, Bjørn (Septentrio Reports, 2024)
Dette kapittelet handlar om forspelet til utdanninga i «Samfunnsplanlegging og lokalsamfunnsforsking» ved Universitetet i Tromsø. Det er det første av fem kapitel som tar føre seg dette studiet, og det vert etterfølgd av kapitel som tar føre seg utviklinga utover på 1970-talet, på1980-talet, i perioden 1990–2007 og til sist i perioden 2008–2024.
Keywords: Samfunnsplanlegging; Tverrfagleg utdanning; Universitetshistorie; Lokalsamfunnsforsking; Regional utvikling; Ottar Brox; Universitetet i Tromsø