Kvenbegrepet og kvenene som gruppe i nordnorsk historie - Guttormsen, Helge (Arina: Nordisk tidsskrift for kvensk forskning / Pohjoismainen kveenitutkimuksen aikakausjulkaisu, 2002)
Alternativ tittel: "Kveenimääritelmä ja kveenit ryhmänä Pohjois-Norjan historiassa"