Etnicitet och identitet - några reflektioner med utgångspunkt i språksituasjonen i Tornedalen - Wande, Erling (Arina: Nordisk tidsskrift for kvensk forskning / Pohjoismainen kveenitutkimuksen aikakausjulkaisu, 2002)
Alternativ tittel: "Etnisiteetti ja identtiteetti - joitaki hunteerinkia toornionlaaksolaisesta perspektiivistä"