Samisk og kvensk opposisjon i Alta på 1700-talet - Sunde, Jørn Øyrehagen (Arina: Nordisk tidsskrift for kvensk forskning / Pohjoismainen kveenitutkimuksen aikakausjulkaisu, 2003)
Alternativ tittel: "Saamelaisten ja kveenien vastarinta - tapahtumia ja toimenpiteitä Alation käräjillä 1700-luvulla"