Ingermanland og Ruija, to greiner av finsk ekspansjon - Saressalo, Lassi (Arina: Nordisk tidsskrift for kvensk forskning / Pohjoismainen kveenitutkimuksen aikakausjulkaisu, 2005)
Til norsk ved Hanne Elin Utvik. Alternativ tittel: "Inkeri ja Ruija, suomalaisekspansion kaksi haaraa"