Nyskrevet samisk historie - Hætta, Odd Mathis (Arina: Nordisk tidsskrift for kvensk forskning / Pohjoismainen kveenitutkimuksen aikakausjulkaisu, 2005)
Alternativ tittel: "Uusi tulkinta saamelaisten historiasta"