Mange utfordringer for karelsk kultur og språk - Zaikov, Pekka (Arina: Nordisk tidsskrift for kvensk forskning / Pohjoismainen kveenitutkimuksen aikakausjulkaisu, 2007)
Til norsk ved Klaus Skoge. Alternativ tittel: "Karjalaisen kulttuurin ja karjalan kielen säilyttämisen monet haastet"