Video narrativer i sygeplejerskeuddannelsen - Jensen, Inger (Nordisk tidsskrift for helseforskning, 2009)
I artiklen gives nogle bud på hvordan video narrativer kan bruges i sygeplejerskeuddannelsen som triggers, der åbner for diskussioner og udvikling af meningsfulde holdninger til medmennesker. Det belyses også hvordan undervisere i deres didaktiske overvejelser kan inddrage elementer fra teori om reception, begrebet voice, retorik og sokratisk dialog, når de vurderer videoer og forbereder undervisningen. Som undersøgelsesmetode er der anvendt single case studie.
Keywords: Sygeplejerskeuddannelse; holdning; video narrativer; retorik; receptionsteori