Forståelse av kvantitativ helseforskning - en introduksjon og oversikt - Drageset, Sigrunn; Ellingsen, Sidsel (Nordisk tidsskrift for helseforskning, 2009)
Denne artikkelen gir en kort oversikt over ulike kvantitativ perspektiver, design, metoder og begreper som er relevant i helseforskning. Grunnleggende metodekunnskap er nødvendig både for å kunne forstå, vurdere nytten av og kunne anvende forskningsresultater i praksis.
Keywords: Helseforskning; vitenskapsteoretiske perspektiv; kvantitativ design; kvantitativ metode