Bachelorstudenters erfaringer med kvalitet i praksisstudier under koronapandemien : -en kvalitativ studie - Engan Bjørbu, Emilie; Røkholt, Gro; Flittie Onstad , Ragnhild (Nordisk tidsskrift for helseforskning, 2023)
Koronapandemien aktualiserte utfordringer for gjennomføring av praksisstudier ved helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger på universiteter og høgskoler. Hensikten med denne studien er å undersøke hvilke erfaringer studenter ved helse- og sosialfaglige bachelorutdanninger har med kvalitet i praksisstudier, under koronapandemien. Formålet med studien er å bidra til bevissthet rundt koronapandemiens konsekvenser for studentene og praksisstudiene deres, samt gi innsikt i hvordan lignende situasjoner kan håndteres i fremtiden. Studien har en kvalitativ tilnærming med et beskrivende design. Totalt åtte studenter delte sine erfaringer gjennom digitale intervjuer på Zoom. Funnene viser at studentenes erfaringer varierer og særlig tre temaer var fremtredende i analysen: studentene opplevde utydelige forutsetninger for praksisstudiene, de opplevde å få en endret studiehverdag og de opplevde varierende oppnåelse av læringsutbytte.
Keywords: Covid-19; digitale intervjuer; helse- og sosialfaglige profesjoner; kvalitativ studie; praksisstudier; studentveiledning