Sykepleieres erfaringer med unødvendige reinnleggelser av geriatriske pasienter fra kommunal korttidsavdeling til sykehus: -en kvalitativ studie - Naguleswaran, Denusha; Sandsdalen, Tuva (Nordisk tidsskrift for helseforskning, 2025)
Det er et økende antall geriatriske pasienter som blir reinnlagt fra kommunale tjenester til sykehus. Reinnleggelser som kunne vært unngått kan være en belastning for denne pasientgruppen og viktigheten av å forebygge dette løftes frem i sentrale dokumenter og tidligere forskning. Dette gjør at det er nødvendig å identifisere erfaringer som kan bidra til å redusere unødvendige reinnleggelser. Denne studien utforsker hvilke erfaringer sykepleiere i kommunale korttidsavdelinger har med unødvendige reinnleggelser av geriatriske pasienter. Datainnsamlingen ble foretatt via individuelle semistrukturerte intervjuer med seks sykepleiere ved to ulike kommunale korttidsavdelinger. Funnene som fremkom var; «Sykehuset skriver ut pasienter for tidlig uten plan for oppfølging», «Pasienter med komplekse behov krever avansert oppfølging» og «Viktig med godt tverrfaglig samarbeid». I funnene kom det frem at det er flere faktorer som kan bidra til økte unødvendige reinnleggelser. Forbedringstiltak bør rettes mot disse i både sykehus og kommunale korttidsavdelinger
Keywords: Sykepleier; erfaringer; unødvendige reinnleggelser; kommunale korttidsavdelinger; geriatriske pasienter