Erfaringer fra deltagelse i et læringsnettverk i kommunehelsetjenesten: En fokusgruppeundersøkelse - Skutle, Kristin; Os, Kari Annette; Berntzen, Hege; Tveiten, Sidsel (Nordisk tidsskrift for helseforskning, 2022)
Studiens hensikt er å belyse erfaringer med deltagelse i læringsnettverk.Studien har et kvalitativt design, den er deskriptiv og eksplorativ med seks fokusgruppediskusjoner som metode for datainnsamling. Det transkriberte materialet er analysert  inspirert av kvalitativ innholdsanalyse.Resultater:• Å lære om, av og med hverandre gir fellesskapsopplevelse og plattform for kompetanseutvikling• Coaching bidrar til systematisk og målrettet arbeid med implementering• Lederforankring er en forutsetning for implementering av kompetanseutviklingstiltakErfaringene viser at deltagelse i læringsnettverket bidro til læring i fellesskap, nettverksbygging og endringer i egen praksis. Erfaringene viser også at lederforankring har stor betydning for gjennomføring og måloppnåelse i læringsnettverket. Ledere synes imidlertid å stå i en skvis mellom gitte rammer og muligheter, og deltagernes behov for lederstøtte og tilrettelegging. Ledere må ha handlingsrom og kompetanse til å utøve en myndiggjørende ledelse som ivaretar de ansattes autonomi og bidrar til et godt medarbeiderskap.Videre studier av lederes betydning i læringsnettverk og kompetanseutvikling synes nødvendig.