Arbeidsmiljøets betydning for sykepleierstudenters valg av arbeidsgiver : En kvalitativ studie med søkelys på rekruttering av sykepleiere til kommunale helse- og omsorgstjenester - Gundersen, Ellen Dahl; Jentoft, Nina; Svensson , Odd Joar; Hellang, Øyvind (Nordisk tidsskrift for helseforskning, 2023)
Det er behov for at flere sykepleiere vil jobbe i kommunehelsetjenesten. En spørreundersøkelse blant tredjeårsstudenter fra et årskull i bachelorprogram sykepleie (n=101) synliggjorde arbeidsmiljø som den viktigste faktoren for valg av arbeidsgiver som nyutdannede sykepleiere. Denne artikkelen omhandler en oppfølgingsstudie, hvor hensikten var å få økt innsikt i hva sykepleierstudenter forbinder med et godt arbeidsmiljø. Studien hadde et kvalitativt design, med semistrukturerte individuelle intervjuer av 15 studenter rekruttert fra samme kull som spørreundersøkelsen. Datamaterialet ble analysert tematisk, og vi fant at studentene beskrev et godt arbeidsmiljø som spennende, støttende og levelig. Funnene indikerer at tilrettelegging for et godt arbeidsmiljø for sykepleierstudenter i praksis og nyutdannede sykepleiere kan ha betydning for rekrutteringen til kommunale helse- og omsorgstjenester.