Ironi og metafiksjonalitet i Knut Hamsuns roman Siste Kapitel - Nesby, Linda Hamrin (Nordlit, 1998)
Denne artikkelen dreier seg om forholdet mellom ironi og metafiksjonalitet, og hvilken rolle disse fenomenene sammen spiller i Knut Hamsuns roman Siste Kapitel (1923). Romanen er valgt fordi den etter mitt syn er bygget opp på en utpreget ironisk måte: Både karakterer, steder og synspunkter er ordnet etter et kontrastivt, eller om man vil, ironisk, mønster (…).