Kevin og svarttrosten: Om poesi og sted hos Seamus Heaney - Greve, Anniken (Nordlit, 1998)
Da Seamus Heaney i 1995 ble tildelt nobelprisen i litteratur, og på den måten ble inkludert i gruppen av vår tids mest anerkjente forfattere globalt sett, svarte han med å holde fram poesiens forankring i det lokale (…).