Meditasjoner over ensomheten: Ekfrasiske dikt som Gunvor Hofmos epilog - Utnes, Astrid (Nordlit, 1998)
I et etterord til Gunvor Hofmos Samlede dikt (1996) skriver Jan Erik Vold: «Det er påfallende, kanskje, at sistesamlingen Epilog ble avsluttet ikke med bokens titteldikt, men med fire dikt over motiver fra maleren Harald Sohlberg (…).