Formens optimisme: Analyse av Thomas Kingos «Hver har sin Skæbne» - Gaasland, Rolf (Nordlit, 2003)
I denne artikkelen skal jeg forsøke å formulere noen forbindelser mellom stiltrekk og tema/norm i et dikt fra den norske barokken, nemlig Thomas Kingos «Hver har sin Skæbne» (1681). Utfordringen ligger ikke så mye i å formulere tema, norm eller stiltrekk hver for seg, men i å formulere sammenhengen mellom de tre uten å implisere et uhensiktsmessig skille mellom form og innhold.