Det provoserende svangerskapet i Henrik Ibsens Hedda Gabler: Et spørsmålstegn ved traderte sannheter - Hoel, Ane (Nordlit, 1998)
Omtale, kritikk og analyse av Hedda Gabler tar det for gitt at heltinnen er gravid (…). Min lesning setter spørsmålstegn ved denne vedtatte sannhet.