Fem anmeldelser: Jakt på det gode liv? Presentasjon av to nynorske romaner fra bokhøsten 1997 (101–106); Om Liv Helene Willumsens biografi «Havmannens datter: Regine Normann—et livsløp» og debatten den skapte i «Nordlys» (106–111); Og bakom synger skogene (112–118); Nye veier til barneboka (118–125); Intertekstuelle nøkler til Kristin Lavransdatter (125–132) - Engelskjøn, Ragnhild; Wærp, Henning Howlid; Utnes, Astrid; Stokke, Elin (Nordlit, 1997)
Magnhild Bruheim: Varlset; Liv Marit Idsø og Anne Marie Seem: Midt i jakta og Liv H Willumsen: Havmannens datter. Regine Normann - et livsløp, anmeldt av Ragnhild Engelskjøn Tore Hoel: Trygve Gulbranssen og kritikken, anmeldt av Henning Howlid Wærp Harald Bache-Wiig: Nye veier til barneboka, anmeldt av Astrid Utnes Olav Solberg: Tekst møter tekst. Kristin Lavransdatter og mellomalderen, anmeldt av Elin Stokke