Interpreting America in the Works of Knut Hamsun and Johannes V. Jensen - Rasmussen, Vincent (Nordlit, 2020)
USA havde en betydelig indflydelse på Knut Hamsun og Johannes V. Jensens forfatterskab. Forfatterne tilbragte begge lange perioder i Amerika, og delte med stor entusiasme deres meninger om landet i bøger of artikler. Deres forskellige holdninger til Amerikansk industrialisering of teknologi samt USAs rolle i verdenen, giver os et glimt af en lille men indflydelsesrig del af debatten om Amerika i de nordiske lande i starten af det tyvende århundrede.