"Ellers havner du på St. Jørgen": Sykdomsfortellinger i Klas Östergrens Ibsen-pastisj Hilde. - Meyer, Sabine; Räthel, Clemens (Nordlit, 2022)
Artikkelen tar for seg den svenske forfatteren Klas Östergrens roman Hilde (2019), som tar opp og utvider historien om Henrik Ibsens karakter Hilde Wangel. Dette bestillingsverket ble til som en del av det skandinaviske litteraturprosjektet Ibsen NOR, som så langt har fått lite oppmerksomhet innen litteraturvitenskap. Målet med denne artikkelen er å se på både fortellinger om sykdom og det flerlagsforhold mellom hovedpersonen og medisinen i romanen. Fokus er på en psykoanalytisk scene som dukker opp tre ganger i Hilde. Innenfor denne betraktningen utforskes romanens forhold til de underliggende dramaene og andre litterære intertekster samt til medisinsk og (litteratur)vitenskapelig teori og praksis.