Formens optimisme: Analyse av Thomas Kingos «Hver har sin Skæbne» - Gaasland, Rolf (Nordlit, 2003)
I denne artikkelen skal jeg forsøke å formulere noen forbindelsermellom stiltrekk og tema/norm i et dikt fra den norske barokken,nemlig Thomas Kingos «Hver har sin Skæbne» (1681). Utfordringenligger ikke så mye i å formulere tema, norm eller stiltrekk hver for seg,men i å formulere sammenhengen mellom de tre uten å implisere etuhensiktsmessig skille mellom form og innhold.
Keywords: Norsk barokk; Thomas Kingo; Hver har sin Skæbne