Kreativitet og destruksjon i Bjarte Breiteigs «Der nede sørger de ikke» - Brumo, John (Nordlit, 2024)
Hvordan kan vi forstå Bjarte Breiteigs novelle «Der nede sørger de ikke»? Novellen er en realistisk skildring av to ungdommer som tilsynelatende uten grunn raserer formingssalene på skolen. På et symbolsk nivå er hærverket imidlertid knyttet til forestillinger om selvmord, kreativitet og individualitet.
Keywords: Bjarte Breiteig; selvmord; novelle; kreativitet; destruksjon