Nordnorske stedsnavn på 1500-tallets kart - Aspaas, Per Pippin (Ottar, 2024)
Gamle kart er sjelden eller aldri ordløse. De fleste er fylt med navn – på steder, regioner og land. Kikker en på et nordområdekart som gikk i trykken for flere hundre år siden, skal det godt gjøres å ikke bli forundret: Hvorfor akkurat det stedet? Og hvorfor akkurat den stavemåten? Her er noen smakebiter på slike mysterier, og forsøk på å rede dem ut.