Utmarksressurser i nord - Winje, Erlend; Wagner, Gabriela; Bjørn, Tor Arne; Jensen, Hallvard; Aarseth, Jo Jorem (Ottar, 2023)
Ressurser og arealer i utmarka blir stadig viktigere for samfunnet og er gjenstand for økende konflikter, spesielt i nord. Samtidig kompliserer klimaendringer bildet ytterligere. NIBIO Tromsø forsker på en rekke fagområder relatert til ressursene i utmarka. Her presenteres smakebiter fra noe av dette arbeidet.