Hva leste de første seminarister på Trondenes? - Klein, Andreas (Ottar, 2026)
Hva kan de eldste bøkene som er igjen etter Trondenes seminariums bibliotek fortelle oss om de første seminarister? Universitetsbiblioteket ved UiT oppbevarer i dag rester av Norges eldste offentlige lærerskoles bibliotek. Denne teksten tar for seg å svare på spørsmålet om hva de første seminarister på Trondenes kunne ha lest.
Keywords: skolehistorie; Trondenes seminarium; Knud Leem