Det nordnorske prestedynastiet Kildal - Berg, Brynjar (Ottar, 2026)
Denne artikkelen skal gi et overblikk over prestefamilien Kildals geistlige virksomhet blant samene gjennom 1700-tallet og inntil første halvdel av 1800-tallet. Hovedaktørene i denne historien er tre generasjoner fra samme familie fra Sørlandet, som reiste nordover som misjonærer og prester. En av dem var den første bestyrer av Trondenes seminarium.
Keywords: Trondenes seminarium; slekten Kildal; misjonshistorie