Bilder som kunnskapsbærer i middelalderens kirkerom - Kuhn, Stephan (Ottar, 2026)
Bilder hadde en sentral funksjon som formidlere av kristen tro og moral i middelalderens kirkerom. De inngikk i et samspill med liturgi og preken og bidro til å styrke forståelsen av både teologi og etikk. Gjennom sin plass i kirkerommet ble bildene en integrert del av samfunnets kunnskaps- og verdensbilde.
Keywords: Trondenes seminarium; Trondenes kirke; mellomalderen; kunsthistorie