Diktaren og "skandalebiskopen" Anders Arrebo som inspirerte Petter Dass - Spaans, Ronny (Ottar, 2026)
Anders Arrebo er kjend som far til dansk-norsk renessansepoesi. Og han er kjend som biskop i Trondheims stift som skapte skandalar. Men det er ukjent at han tok med inntrykk frå Nord-Noreg i det poetiske verket Hexaëmeron. Dette verket vart ei inspirasjonskjelde for nordnorsk topografi, ikkje minst for Petter Dass.
Keywords: Trondenes kirke; Trondenes seminarium; Petter Dass