Biskop Erik Eriksen Pontoppidan og aksen Trondheim–Trondenes - Rasch, Per-Olav Broback (Ottar, 2026)
Over flere hundre år har aksen Trondheim–Trondenes hatt en sentral betydning for kirkeorganisasjonen og kunnskapsutviklingen i nord. Trondenes som et lærdomssentrum i nord går tilbake til middelalderen og videre gjennom reformasjonen og innføringen av eneveldet i 1660-årene. På slutten av 1600-tallet kan man se denne betydningen gjennom biskop Erik Eriksen Pontoppidans virke og tilstedeværelse i nord.
Keywords: Trondenes seminarium; 1600-tallet; biskop Pontoppidan