A note on the manipulation of sodium and potassium concentrations in the rumen of reindeer and the possible effect on digestibility - Staaland, Hans; Garmo, Torstein (Rangifer, 1987)
Rumen Na+ and K+ concentrations in reindeer were manipulated by introducing 4 M KC1 or 4 M NaCl into the reindeer rumen. A positive correlation was found between salivary and ruminal concentrations of Na+ and K+. Decreased ruminal Na+ concentrations seemed to decrease dry matter digestibility in nylon bags incubated in the rumen. Om manipulering av natrium og kalium konsentrasjoner i vomma hos rein og om de mulige effekter på fordøyeligheten. Abstract in Norwegian / Sammendrag: Na+ og K+ konsentrasjoner i vomma hos rein ble regulert ved å gi reinen 4 M KC1 eller 4 M NaCl direkte i vomma. Det ble funnet en positiv korrelasjon mellom spytt og vomkonsentrasjoner av Na+ og K+. Redusert Na+ konsentrasjon i vomma synes å redusere tørrstoff-fordøyelighet i nylonposer plassert i vomma. Poron pötsin natrium- ja kaliumkonsentraation kokeellisesta mu-uttamisesta ja tämän mahdollisesta vaikutuksesta sulavuuteen. Abstract in Finnish / Yhteenveto: Poron potsin natrium- ja kaliumkonsentraatioita muutettiin antamalla 4 M KC1 tai 4 M NaCl suo-raan potsiin. Syljen ja potsin Na ja K -konsentraatioiden vålillå todettiin positiivinen korrelaatio. Alentunut Na -konsentraatio potsisså nåyttåå våhentåvån kuiva-aineen sulavuutta potsiin sijoitetuissa nailonpusseissa.