Kvantitativa undersökningar av några trädlavsarter tilhörande släkterna Alectoria och Bryoria - Sparrevik, E. (Rangifer, 1984)
Inom forsoksområdena beraknades de fastsittande tagellavs-forråden till mellan 0,3 - 0,2 - 34,3 - 10,8 kg/ha for garnlav (Alectoria sarmentosa) och 16,9 - 2,2 - 35,2 - 9,2 kg/ha for Bryoria spp. Linjetaxeringsmetoden gav ett kalkylerat nedfallet betesforråd varierande från 0 - 8,5 - 2,7 kg/ha per undersokningstillfalle, medan med korgforsoket ett beraknat betesforråd på 35,7 - 2,8 kg/ha under perioden 26/11 1981 till 24/6 1982 av huvudsakligen Bryoria spp. erholls. Signifikant positiv korrelasjon mellan lavbiomassa/trad (Bryoria spp.) och trådhojd, traddiameter, nedre krondiameter, grenlangd och antal grenar upp till 2,5 m hojd konstaterades.