Radioaktivt cesium i noen reinbeite-lav fra sentralnorske fjellstrøk - Gaare, Eldar (Rangifer, 1986)
Flere institusjoner har søkt å skaffe oversikt over den ujevne belastning ulike fjellavsnitt har fått i Skandinavia, særlig med tanke på forholdene for vill og tam rein. Våre resultater viser at en trenger store prøveserier av lav fra hvert fjellområde for å kunne foreta slike sammenligninger. På den annen side er det gode muligheter for å begrense samleprogrammet ved stratifiering etter høgde og eksponering.