11. Årbogen 2: Kvartsittbrudd fra eldre steinalder - Kvalheim, Alice Sunde (Tromura, 2025)
Aktiviteten på Årbogen 2 sjåast i samanheng med råstoffutnytting og -innsamling. Lokaliteten er dekka av morenemasser avsett under førre istid. Desse morenemassane er fulle i kvartsitt som har vorte utnytta til ulike typar avslagsteknologi på lokaliteten. Lokaliteten består i hovudsak av avgrensa funnkonsentrasjonar og desse inneheld typologisk ulike funnkategoriar. Steinmaterialet tyder på aktivitet frå eldre steinalder til siste halvdel av tidleg metalltid. Dei tre C14-dateringane frå lokaliteten støttar oppom dette og har gitt dateringar frå 8100 f.Kr. til 802 e.Kr.