12. Fauskevåg 1: Boplass fra mellommesolitikum - Kvalheim, Alice Sunde (Tromura, 2025)
Fauskevåg 1 er ein steinalderlokalitet som ligg på ei lita, naturleg avgrensa flate. Denne har truleg vore i strandsona under bruk. Lokaliteten har ingen strukturar anna enn ein flekk med raudbrent sand. Det er minst to separate funnkonsentrasjonar på flata og vi har dateringar til tre/fire ulike periode. Den eldste dateringa til ca. 8200 f.Kr. er støtta av det teknologiske materialet. Dette materialet består av bl.a. mikrolittar og standardisert flekkeproduksjon på koniske/tilnærma koniske, grundig preparerte, kjerne med fasetterte plattformer. Det er også identifisert avslagsteknologiar i kvartsitt og kvarts, desse to er fysisk skilde frå kvarandre på lokalitetsflata. Det er truleg at lokaliteten har fleire besøk då vi også har dateringar til ca. 7600 f.Kr., 5600 f.Kr. og 5000 f.Kr.