28. Steinsland 2: Et båtnaust fra middelalderen - Cerbing, Mikael (Tromura, 2025)
Et naust som sannsynligvis ble oppført i andre halvdel av 1100-tallet og var i bruk frem til midten eller slutten av 1200-tallet, da det ble demontert. Få og spredte spor av andre aktiviteter knyttet til båthuset ble registrert, samt bevis på reparasjoner av båter inne i båthuset. Et lite antall dateringer antyder at det kan ha vært en tidligere fase på stedet, hvor det meste ble fjernet under byggingen av det undersøkte båthuset.