En fangstgrop ved E8 Mostad i Tromsø k.: Arkeologisk utgravning av id 269966-5 - Cerbing, Mikael (Tromura, 2024)
I 2021 ble den den nordligste fangsgropa på fangsgropfeltet id 269966 på Mostad, ved nordlig utløp av Lavangsdalen i Tromsø kommune, undersøkt gjennom arkeologisk utgravning. Undersøkelsen skjedde i forbindelse med reguleringsplan for E8 Sørbotn-Laukslett, vestre trase. Fangsgropfeltet består av 10 større og 14 mindre groper, der flertallet ligger nokså samlet på et mo-platå. Den undersøkte gropa var rund med diameter ca 3,5 meter, og hadde antydninger til en lav voll rundt deler av omkretsen. Nedgravningen kan estimeres til å ha vært ca. 1,4 meter dyp. Gropa kan ha blitt anlagt ved å utnytte forsenkningen i en naturlig dødisgrop. Det ble ikke påvist spor etter spesifikke konstrukskjonselementer, og det ble heller ikke påtruffet datertbart materiale.