Fangstanlegget på Storjord: Undersøkelse av fire fangstgroper i Saltdalen - Kvalheim, Alice Sunde (Tromura, 2025)
Fangstanlegg ID 37433 på Storjord i Saltdalen består fem av fangstgroper, der fire vart arkeologisk undersøkte i 2022 i forbindelse med utbetring av E6. Desse gropane ser ut til å vere del av eit større anlegg som held fram på austsida av Saltelva. To område mellom tre av fangstgropane vart også avtorva og undersøkt: her vart det registrert ein struktur som er tolka som ein eldstad. Gropene har omtrentleg lik storleik og ligg i jamn avstand frå kvarandre. Fangstgropene og eldstaden har dateringar frå 3650 fvt. til 790 fvt.