34. Våtvoll: Nyere tids bålplass under heller - Oppvang, Janne (Tromura, 2025)
Steinblokka på Våtvoll tolkes som et samisk kulturminne og i en sammenheng med ferdsel og tradisjon, med korte opphold. Lokaliteten ligger i et område med kjente finnerydninger fra 1600-tallet og fremover, og kan sees i sammenheng med ferdsel og utmarksbruk tilknyttet gårdene i området. Dateringen av kull viser at det har vært minst ett opphold under dråpefallet i løpet av perioden 1665-1800 e.Kr. Kullet viser at det har vært et ildsted under helleren, og at det kan ha vært brukt flere ganger, men det sier ikke noe om hvor mange ganger. Det sier heller ikke noe om lengden på oppholdet, men helleren fremstår som liten for opphold av lengre karakter.