Gårdshaugen på Vollstad: Overvåking av graving for drenering i Harstad i Troms - Lahti, Martine (Tromura, 2026)
Sommeren 2025 gjennomførte Norges arktiske universitetsmuseum arkeologisk overvåkning av gravearbeid for drenering et våningshus som ligger på gårdshaugen i Vollstad i Harstad kommune. Det er tidligere dokumentert spor etter bosetting tilbake til 1300-tallet i gårdshaugen. Under overvåkningen ble det registrert enkelte lommer med kulturlag i den østlige delen av tiltaksområdet, men det ble ikke gjort funn eller påvist tydelige kulturlag som med sikkerhet kan dateres til middelalderen.