27. Haubakken: Kokegroper fra eldre jernalder - Cerbing, Mikael (Tromura, 2025)
Haubakken var en liten lokalitet ved Hårbergets vestlige fot, rundt 10 meter over havet. På lokaliteten ble to kokegroper undersøkt, den ene ble datert til rundt 600 f.Kr. og den andre til rundt 490 e.Kr. To mindre groper ble datert til rundt 300 e.Kr. I tillegg ble det registrert en rekke mulige stolpehull, samt flere moderne rydningsrøyser. Lokaliteten bør sannsynligvis sees som den østlige avgrensningen av aktiviteten som fant sted i Hårvika under bronsealderen og jernalderen.
Keywords: eldre jernalder; kokegroper; rydningsrøyser; folkevandringstid