29. Haukebø 1: To kullgroper fra middelalderen - Cerbing, Mikael; Sivertsvik, Silje (Tromura, 2025)
Lokaliteten besto av to mindre kullgroper plassert på hver sin side av en liten bergknaus et stykke opp i skogen vest for Tjeldsundet. Den sørlige gropen ble datert til slutten av 1200-tallet, og den nordlige til midten av 1300-tallet.
Keywords: middelalder; kullgroper; kullproduksjon