36. Bømark 1 og 2: Samiske bosetninger fra nyere tid - Bruun, Inga Malene; Kjellman, Erik (Tromura, 2025)
På Bømark i Gullesfjorden var det registrert to gjerder. Det ene lå i myra mens det andre like ved elva. Sistnevnte fremsto mer som en mur enn et gjerde, og kan tolkes som grunnlag for en skogsvei opp mot mølla som ligger lenger opp langs elva. Gjerdet på myra har en mer usikker funksjon. Begge lokaliteter settes i forbindelse med den samiske bosettingen og bruken av Gullesfjorden.
Keywords: samiske kulturminner; nyere tid; finnerydning; steingjerde; steinmur